Brexit

När England 2016 höll en folkomröstning om landet skulle vara kvar i EU eller välja att lämna, då röstade folket för att gå ur. Brexit som dom kallade det, en sammanslagning av två ord, Bitain och Exit. Det är väl inte riktigt klart vad som kommer att hända men att det skapar en del extra arbete i form av att nya avtal måste skrivas är klart.

Ett sådan avtal är ”Open Skies”, det är ett avtal mellan alla länder som är medlem i EU och som gör det billigare att flyga inom EU. När England går ur 2019 så måste det göras ett nytt avtal.

Ryan Air som flyger mycket inrikes i England måste söka nya licenser efter mars 2019. Det största inrikes flygsällskapet i England, Easy Jet, förbereder sig med att flytta delar av sällskapet till ett annat land som fortfarande är medlem av EU Det betyder att många i England riskerar att förlora sitt jobb.

För SAS som planerar att etablera sig i London kan brexit skapa problem. Vilka avtal som måste knytas och vilka regler som kommer att gälla för alla flygbolag som drabbas är ännu inte bestämt.

Det engelska pundet har påverkats och blev svagare när Brexit var ett faktum. Det betyder att det är billigare att resa till England och det är det många som utnyttjar. Inrikes turism ser en ökning av turister, frågan är väl om det håller i sig efter 2019.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.Obligatoriska fält är markerade *