Snabbaste sättet att köpa en bil att köra direkt

Hur man köper en bil redo att köras på en gång funderar många på. När behovet att kunna ha tillgång till en ny bil på kort varsel plötsligt dyker upp, vilka lösningar finns det då att tillgå?

Ett plötsligt behov att köpa bil kan bero på olika anledningar. Man behöver en större bil, eller mindre bil. Kanske har man ingen bil alls och behöver köpa en omgående. Olika faktorer påverkar och ibland händer det snabbt. Hur köper man en bil snabbt som man kan köra med omgående?

Begagnade bilar för direktleverans

De som är bästa på att göra snabba bilaffärer är bilhandlare som köper och säljer begagnade bilar. Det finns många som ändå har bilar som bara är några år gamla. Hos dem har du ofta möjlighet att faktiskt ta dig till affären och sen åka därifrån vid samma tillfälle med en bil som du valt ut som de har inne. Många av de större märkeshandlare som också säljer nya bilar vill ha några dagar på sig att leverera även begagnade bilar. De vill ge en bättre kundupplevelse och städa samt tvätta bilarna och ibland även serva bilarna. De är inte lika snabba att fixa till dessa detaljer som de som är specialister på att sälja begagnade bilar. De som säljer begagnade bilar gör dock minimalt med dem och fräschar först och främst till dem och resten balanserar de priset för. De är mer vana vid kunder som vill köpa bil och åka därifrån vid samma tillfälle.

Begagnade bilar finns det ofta gott om och dessutom i princip alla åldrar från ett år och äldre. De klassiska ägandetiderna för en bil är tre år respektive fem år. Därför ökar utbudet av begagnade bilar från att de är tre år gamla. Yngre bilar än så är ofta utställnings och demobilar som bilhandlaren haft hos sig då de behöver helt nya bilar att visa upp inför varje ny årsmodell. Ofta sker viss förändring mellan årsmodellerna även om det ibland är obetydliga men biltillverkarna vill att det ändå ska synas så man ändrar ofta varje år små detaljer som klädsel och yttre detaljer, nya färger på lacken och annat.

Bilfinansiering

Hur sköter man då bilens finansiering om man vill köpa en bil snabbt? En väska med kontanter är det nog inte många som accepterar idag. Överföring till bankkonto sker långsamt, kan ta några dagar innan handlaren ser det på sitt konto. Märkeshandlare kräver ofta en viss betalning kontant därför att de främst säljer bilar som är nästan nya. Begagnathandlarna kräver också kontantinsats när de gäller högre belopp och billån. Men de erjuder i regel även privatlån för bilar som inte är så dyra. Swish kan också nyttjas för snabb betalning, man måste då tillfälligt höja sin betalningsgräns i internetbanken. Ofta är de som enbart är koncentrerade på att sälja begagnade bilar de som bäst hanterar snabb leverans.

Helt ny bil

Att köpa en helt ny bil innebär ofta långa väntetider då de flesta biltillverkare undviker att ha större lager utan vill tillverka på beställning från kund. Populära bilmodeller kan ha upp mot ett år leveranstid, ibland två år till och men när det gäller entusiastbilar. Ett aktuellt problem är dagens brist på halvledarkomponenter som gör att biltillverkarna inte heller kan tillverka bilar på beställning så snabbt som de önskar. En helt ny bil beställd efter ens eget önskemål och specifikation innebär i regel att man inte har bilen inom kort.

Ny lagerbil. Många bilhandlare vet att behovet finns att köpa en ny bil men snabb leveranstid. Dessa brukar därför ha några få helt nya bilar i butiken som inte är beställd på kundorder. Det är ofta populära bilmodeller med den vanligaste utrustningen som många köper som de valt. Fördelen är att du köper en helt ny bil med snabb leverans. Nackdelen är att du inte själv i större omfattning har möjlighet att välja bilens specifikationer med färg och utrustning och motoralternativ. Du måste välja någon av de bilar som finns i bilsalongen för omgående leverans.

Privatleasing kan väljas utan kontantinsatser och först och främst är det helt nya bilar som det då handlar om. Här är det också främst märkeshandlare som erbjuder leasing av bil och kopplat till viss leveranstid.

Summering

Det är två delar i att köpa en bil och att få den snabbt. En del är bilens betalning och här är det främst bilförsäljare som hanterar begagnade bilar som är duktiga på att hitta en lösning oavsett om du behöver låna eller har alla eller viss del pengar på banken för betalning. Det andra är hur snabbt man kan få tillgång till bilen. Här är det också främst de som handlar med begagnade bilar som är duktiga på att få till detta och har bilarna förberedda för att köras iväg direkt efter att bilens betalning är genomförd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.Obligatoriska fält är markerade *